Σάββατο, Φεβρουαρίου 22

Καλωσόρισμα στον Ιστότοπο της Κίνησής μας


Καλώς Ήρθατε!!
Το Σάββατο 8 Φλεβάρη, μετά από ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής Νότιας Κυνουρίας, δημιουργήθηκε 
"Ο 'Αλλος Δρόμος", μία κίνηση ενότητας, αντίστασης και ανατροπής. Μια νέα κίνηση που προσπαθεί να σταθεί με ευθύνη απέναντι στην οδύνη και την οργή της μνημονιακής καταστροφής αλλά και στην ελπίδα για μια οικονομική, πολιτική, κοινωνική διέξοδο για τη Χώρα και τους/τις Πολίτες.
 Η αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει δύναμη λαϊκής εξουσίας, πόλος αντίστασης και αντιφασισμού, η πηγή της αλληλεγγύης, της κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, της υπεράσπισης της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, τη φυλή, την κοινωνική τάξη.
Στόχος μας είναι να ενωθούμε όλες οι ζωντανές και προοδευτικές δυνάμεις του Δήμου και να διαμορφώσουμε ένα κίνημα δημοκρατίας και αντίστασης που θα σαρώσει το παλιό, φθαρμένο σύστημα και θα αντιτάξει στην ιδιοτέλεια, στο ψέμα και στους παραγοντισμούς άλλες αρχές και οράματα, άλλη λογική, άλλη ηθική, άλλη αισθητική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία· ένα κίνημα που θα αγκαλιάζει, θα υπολογίζει όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά.
Δεν επιθυμούμε τη διαχείριση αλλά την ανατροπή. Απεχθανόμαστε τη διαφθορά και τους λερωμένους, αναζητάμε την κοινωνική λογοδοσία και τη λαϊκή συμμετοχή.
Δεν πολιτευόμαστε με υπόγειες διαβουλεύσεις και συναλλαγές, αλλά βάσει αρχών, δημόσια και ανοικτά, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, κινηματική ηθική και εντιμότητα.
Ευελπιστούμε και μέσα από αυτόν τον ιστότοπο να έρθουμε σε άμεση επαφή με τους/τις  πολίτες του Δήμου μας, κυρίως τις νέες και τους νέους, ανταλλάσοντας απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς.
 Η ζωντάνια αυτού του ιστότοπου και φυσικά αυτής της νέας προσπάθειας εξαρτάται άμεσα και από εσάς.
Μία νέα ελπίδα γεννιέται στον Δήμο μας!

Ένας  Άλλος Δρόμος μπορεί να ανοιχτεί στην περιοχή μας!