Δευτέρα, Μαρτίου 17

ΤΟΠΙΚΕΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ – ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2014


Η ώρα των τοπικών, περιφερειακών και ευρωεκλογών πλησιάζει. Πρόκειται για αναμέτρηση βαθιά πολιτική, που θα καθορίσει και τις μετέπειτα εξελίξεις.Κυρίως, γιατί στο φόντο αυτών των εκλογών η χώρα μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε ερείπιο, που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της και τους κινδύνους που την απειλούν. Το ίδιο και η κοινωνία βυθίζεται εξαιτίας της απουσίας πειστικής προοπτικής. Αυτή η εικόνα της χώρας και της κοινωνίας προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις εκλογές που πλησιάζουν.

Γενικό ζητούμενο: η κοινωνικοπολιτική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό διαπερνά και αφορά κάθε επιμέρους κοινωνικό χώρο. Σε τοπικό επίπεδο αυτό συνεπάγεται μια οργανωμένη προσπάθεια αντιμετώπισης του Δήμου ως κοινωνικής σχέσης. Και η αξιοποίηση της όποιας κοινωνικής διαθεσιμότητας.

Ειδικό ζητούμενο: η επαναθεμελίωση τουτοπικού”, όχι μέσω της μικροπολιτικής, αλλά μέσω της Δημοκρατίας, που θα κινητοποιεί πολίτες, όχι ψηφοφόρους. Η σπονδύλωση και της τοπικής κοινωνίας από κινήσεις, συλλόγους, δράσεις, δίκτυα, το ζωντάνεμα κάθε τοπικής δραστηριότητας και η επέκταση της πολιτικής δράσης παντού.
Η συσπείρωση και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων πρέπει να ενισχυθεί σε κάθε της μορφή, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Έτσι αντιμετωπίζονται τα μνημόνια. Ανοικοδομώντας το χωριό, την πόλη, το δήμο, τη χώρα και τις κοινωνικές σχέσεις εξαρχής, σεάλληβάση
Ο πολίτης να μην είναιπελάτηςούτε του κόμματος, ούτε του κράτους, ούτε των διοικούντων, αλλά να ακούγεται, να συνδιαμορφώνει, να συμμετέχει σε κοινωνία και σε πολιτική.

Αντίσταση λοιπόν και αγώνας ενάντια στην εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική. Το Δημοτικό Συμβούλιο, και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, κυματοθραύστης των μνημονιακών πολιτικών, να υπερασπίζεται τη ζωή, τη στέγη, την υγεία, την εργασία των δημοτών-πολιτών. Ανόρθωση της τοπικής οικονομίας, με στόχο τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και όχι την ανταγωνιστικότηταεπιχειρηματικότηταμεγιστοποίηση του κέρδους
Και τέλος συμμετοχή των Πολιτών-Συλλόγων-Φορέων, άμεση και πλατιά δημοκρατία σ' όλα τα επίπεδα.

ΜΠΑΜΠΑΔΗΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ