Δευτέρα, Μαρτίου 24

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΨΑΡΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Ξεκινώντας την επικοινωνία μας με τους συνδημότες μας, θέλουμε να καταθέσουμε μερικές βασικές σκέψεις, οι οποίες μαζί με το πρόγραμμά μας, θα αναδείξουν τις διαφορές μας με τους άλλους συνδυασμούς και θα αποτελέσουν τον πυρήνα της παρέμβασής μας.
1. Ο συνδυασμός μας δεν έχει κομματικές ταυτότητες.
Αποτελείται από ενεργούς πολίτες με πολιτική άποψη, που τους ενώνουν η ηθική, η μη συναλλαγή, η τιμιότητα, η διάθεση για προσφορά στα κοινά.Συμμετέχουμε από πεποίθηση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να γίνει θεσμός άμεσης δημοκρατίας.
2. Ο «Καλλικράτης» οδήγησε σε μαρασμό την Τ. Α., τους Δήμους, για δύο κυρίως λόγους :
Πρώτον : Δημιούργησε οικονομικό έλλειμμα, αφού τους έδωσε αρμοδιότητες χωρίς να τους δώσει τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους, ταυτόχρονα με δραστική μείωση της θεσμοθετημένης χρηματοδότησης.
Δεύτερον : Δημιούργησε δημοκρατικό έλλειμμα, αφού απομάκρυνε τον πολίτη από τα κέντρα διοίκησης των δήμων και τους μετέτρεψε αποκλειστικά σε ιμάντες της κεντρικής διοίκησης. Για εμάς η αυτοδιοίκηση ή θα είναι τοπική, κοντά στα προβλήματα των πολιτών, ή απλά δεν υπάρχει.
Η πρότασή μας είναι σαφής. Αγωνιζόμαστε αταλάντευτα για την κατάργηση του «Καλλικράτη». Μέχρι να το πετύχουμε θα στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες με κάθε τρόπο και κυρίως με δίκαιη διανομή των οικονομικών πόρων του Δήμου.

Λέμε απλά και καθαρά:
  • Διαχειριζόμαστε απολύτως με κοινωνική ανταποδοτικότητα και επάρκεια και το τελευταίο ευρώ. Οι τοπικές κοινωνίες ανοιχτά και δημόσια θα επιλέγουν ποια έργα μεγάλης κλίμακας θεωρούν αναγκαία για την αναπτυξιακή τους προοπτική.Δεν θα γεμίσουμε τα συρτάρια του Δήμου με μελέτες αμφίβολης αναπτυξιακής ανταποδοτικότητας και υπερβολικού κόστους. Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε τι μπορούμε να διεκδικήσουμε σε κάθε δημοτική περίοδο.
  • Καθαρές κουβέντες προς όλους. Τη στιγμή που ο κόσμος υποφέρει από τη λιτότητα και την ανέχεια δεν υπάρχουν περιθώρια για βόλεμα των ημετέρων. Τα χρήματα προέρχονται από την δική του υπερφορολόγηση και σ’ αυτόν πρέπει να επιστρέφουν
  • Τα έργα τοπικής κλίμακας του τεχνικού προγράμματος του Δήμου ΔΕΝ θα γίνονται με απευθείας αναθέσεις όπως μέχρι τώρα αλλά με διαφανείς διαδικασίες, (είτε με επιστασίες του Δήμου είτε με προσφορές), ανοιχτές στον κοινωνικό έλεγχο.Αντίθετα όπως προκύπτει από τον απολογισμό του Δήμου το σύνολο σχεδόν των έργων έγιναν με απευθείας αναθέσεις χωρίς προσφορές.(ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο τεράστιος για τα μέτρα μας δήμος Περιστερίου έχει κάνει μόνο δύο απευθείας αναθέσεις για έκτακτα περιστατικά.
  • Οι προμήθειες του Δήμου θα γίνονται με προσφορές όλων των ενδιαφερομένων. Ολοι οι κάτοικοι του Δήμου έχουν ίσα δικαιώματα, και πάνω απ’ όλα αξιοπρέπεια, την οποία κανείς δεν δικαιούται να υποσκάπτει και να διαπραγματεύεται.
  •  Τέλος θεωρούμε ότι υπάρχουν περιθώρια ώστε οι δημοτικές υπηρεσίες (ύδρευση, άρδευση, καθαριότητα, φωτισμός) να αναμορφωθούν με στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους, για να προκύψει και μείωση των δημοτικών τελών (υπάρχουν προτάσεις που θα αναφερθούν στο πρόγραμμά μας).Όπου είναι αναγκαίο να χρησιμοποιηθούν ιδιώτες στις ανταποδοτικές υπηρεσίες αυτό θα γίνει με δημόσιες κλειστές προσφορές.
Αυτά θα γίνουν με την παρουσία μας.
Αγαπητοί συμπολίτες, εμείς προτείνουμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε.
Αυτό κάναμε μια ζωή, αυτό ξέρουμε καλά, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Εξάλλου δεν έχουμε μάθει αλλιώς.
 Γι’ αυτό :

  • Σας καλούμε να συμπορευτείτε μαζί μας, στον  «άλλο δρόμο».
  • Σας καλούμε να μην υποκύψετε σε παλαιοκομματικές πρακτικές, πρακτικές που οδήγησαν τον καθένα ατομικά και τη χώρα μας εδώ που βρισκόμαστε.
Εμείς μια υπόσχεση δίνουμε δυνατά και δημόσια.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ !

Γεώργιος Τρ. Ψαρολόγος
Υποψήφιος Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας