Τετάρτη, Απριλίου 30

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014



Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ  ΜΝΗΜΗΣ  ΚΑΙ  ΤΙΜΗΣ

  • Στους αγώνες και στις θυσίες εκατομμυρίων εργαζομένων όπου γης.
  • Στους αμέτρητους αγωνιστές που κατά καιρούς έπεσαν στους σκληρούς, ταξικούς αγώνες για λευτεριά, κοινωνική δικαιοσύνη, δικαιώματα και κατακτήσεις για την εργατική τάξη και τις ανάγκες της.

Σήμερα, 128 χρόνια μετά την ιστορική εργατική Πρωτομαγιά στο Σικάγο και 70 χρόνια μετά τη ματωμένη Πρωτομαγιά του '44, όπου εκτελέστηκαν οι 200 πατριώτες στην Καισαριανή από τους τότε Γερμανούς κατακτητές, βιώνουμε τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Τώρα, που μας βρήκαν γονατιστούς και σκυφτούς, παίρνουν τη ρεβάνς ισοπεδώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις που ήταν αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας, αγώνων ολόκληρων γενεών, επαναφέροντας την κοινωνία στον εργασιακό και κοινωνικό Μεσαίωνα, μετατρέποντας τον όμορφο τόπο μας σε μια απέραντη ζώνη φθηνής, ευέλικτης, ενοικιαζόμενης στρατιάς εργαζομένων και ανέργων χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις, καθώς και εξαθλιωμένων συνταξιούχων με βοηθήματα θανάτου και επιδόματα κηδείας, αντί για αξιοπρεπείς συντάξεις.
Πρωτεργάτες και συνεργοί στο συντελούμενο σε βάρος μας έγκλημα, οι ξενόδουλες κυβερνήσεις και οι στυλοβάτες τους, κάθε επιπέδου, κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά.

Σήμερα, προβάλλει επιτακτικότερα η ανάγκη της αλληλεγγύης, της ενότητας, της οργάνωσης, και της πάλης, για να μην καταντήσουμε σύγχρονοι δούλοι, καταδικασμένοι στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Στηριγμένοι στη συλλογική μας δύναμη, στην ενότητα και στη συλλογική μας δράση να αγωνιστούμε ανυποχώρητα για τα αιτήματα της εποχής μας:

  •  Για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, της συνθήκης του Μάαστριχτ, για την κατάργηση των μνημονίων, και των μνημονιακών συμβάσεων, για τη διαγραφή του χρέους.
  • Ενάντια στις πολιτικές  της λιτότητας και της εξαθλίωσης, να μην πληρώσουμε  εμείς  την κρίση και τα  χρέη τους, να διεκδικήσουμε μέτρα κατά της ανεργίας και της φτώχειας, να τεθούν οι τράπεζες σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο, να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι. 
  •  Δωρεάν δημόσια κοινωνικά αγαθά (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση).
  • Επαναθεμελίωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του Εργατικού Δικαίου.


ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ