Παρασκευή, Απριλίου 11

"Επίδομα καταστροφής" και νέος γύρος λεηλασίας



Το «επίδομα καταστροφής», που για προεκλογικούς λόγους αναγγέλθηκε διθυραμβικά, από τη μια δε μπορεί να αποκαταστήσει τα συντριμμένα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και από την άλλη, το επίδομα αυτό, είναι ο προάγγελος της νέας επέλασης, του νέου γύρου βαρβαρότητας που ήδη ξεκινάει. 
Το τί σημαίνουν όλα αυτά, στα οποία «δεσμεύτηκαν οι αρχές», δηλαδή η κυβέρνηση, έναντι των εκπροσώπων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., δεν είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

- Παράταση και ενίσχυση της φοροκαταιγίδας, που χτυπάει το λαό, για να ικανοποιηθούν οι «δημοσιονομικοί στόχοι». 

- Εφαρμογή της αντιδραστικής «λίστας του ΟΟΣΑ», με στόχο να σαρωθεί τελείως η μικρή παραγωγή (π.χ. γάλα), την συντριβή των μικροεπαγγελματιών (π.χ. φαρμακοποιών), ώστε να μην υπάρχουν ούτε κατ΄ ελάχιστο διαφυγόντα κέρδη για τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές. 

- Κλιμάκωση των πολιτικών που συντριβούν τα κοινωνικά δικαιώματα (υγεία-παιδεία κλπ) γιατί υπάρχουν «καθυστερήσεις στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης» και άρα συνέχιση και ένταση της πολιτικής των απολύσεων (και) στο Δημόσιο. Και, βέβαια, μέσα στο 2014, να γίνουν οι απαραίτητες «μεταρρυθμίσεις της εργατικής νομοθεσίας», ώστε να γενικευθεί η απελευθέρωση των απολύσεων και να μπει στο γύψο το δικαίωμα στην απεργία, όπως ήδη προαναγγέλλουν τα κανάλια του συστήματος. 

- Ξεκινώντας από την τεμαχιζόμενη ΔΕΗ, οι «αρχές συμφώνησαν» σε πλημμύρα ιδιωτικοποιήσεων – ξεπουλημάτων, για να γίνουν οι εργαζόμενοι ακόμα περισσότερο δούλοι και ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ «ξένοι», σε μια χώρα που κάθε πλούτος της έχει εκχωρηθεί σε μια χούφτα ξένων και ντόπιων αρπακτικών. 

- Και, τέλος, για να κατασταλούν οι «ανοδικοί κίνδυνοι των κεφαλαιακών αναγκών» των Τραπεζών, θα εξαπολυθεί ένα νέο κύμα κατασχέσεων των λαϊκών σπιτιών, για να περιοριστεί το «υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων». Αυτούς τους στόχους, αυτή την πολιτική προωθεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μ΄αυτό που ονομάσαμε «επίδομα καταστροφής». Και δε διστάζουν, αυτή την πολιτική συντριβής και υποδούλωσης στο κεφάλαιο και στον ιμπεριαλισμό, του λαού και της χώρας, να την αποκαλούν «πολιτική ανάπτυξης». Και επιχειρούν να εμφανίσουν ως επιτυχία, τ΄ότι ένα μέρος του λαού, που στενάζει από τη φτώχεια και την ανεργία και θα οδηγηθεί με βάση τα σχεδιαζόμενα μέτρα σε ακόμα μεγαλύτερα αδιέξοδα, θα πάρει αυτό το άθλιο επίδομα. 

Χαιρετίσματα, 
ΓΙΑΝ. ΜΠΑΜΠΑΔΗΜΑΣ