Παρασκευή, Μαΐου 9



ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ»

ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ Ν. ΣΑΡΡΗ*

Αποφάσισα να κατέβω σαν υποψήφια σύμβουλος στην περιφέρεια,  γιατί θεωρώ ότι ζούμε στην πιο δύσκολη χρονική περίοδο μετά τους τελευταίους πολέμους . Διακυβεύεται να χαθεί οριστικά, ότι για όλους μας ήταν το έδαφος πάνω στο οποίο πατήσαμε, ριζώσαμε, δουλέψαμε, ζήσαμε ( πατρίδα, κοινωνικά, εργασιακά, πολιτικά δικαιώματα, δημόσια και φυσικά αγαθά, που η φύση της πατρίδας μας πλουσιοπάροχα μας παρείχε).
Μεθοδικά με όπλο τους το χρέος, ντόπια και ξένα συμφέροντα καταφέρνουν να κάνουν εμάς ξένους στον τόπο μας. Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα. 
Αύριο θα είναι αργά . Η γη μας θα έχει ρημάξει τα σπίτια μας θα έχουν κλείσει , γιατί τα παιδιά μας θα έχουν ξενιτευτεί και από τίποτε δεν θα μπορούμε να αντλήσουμε κουράγιο για να αντισταθούμε.
Την απόφαση μου ενίσχυσε η ντροπή που νοιώθω όταν σκέφτομαι, ότι μας εκπροσωπούν, αποφασίζουν ακόμη για μας και παρουσιάζονται σαν σωτήρες, τα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα που μας κυβέρνησαν δεκαετίες οδηγώντας μας σε αυτή την κατάσταση.
Όσο το επιτρέπουμε αυτό, δεν υπάρχει σωτηρία.
Αποδείχθηκε περίτρανα, ότι δουλεύουν μόνο για τους εαυτούς τους, και τ’ αφεντικά τους.

Μονάχα αν αποφασίσουμε όλοι εμείς, ότι τα κοινά μας αφορούν όλους, όπως τα του οίκου μας, και ασχοληθούμε σοβαρά και ουσιαστικά με αυτά μπορούμε να ελπίζουμε.
Προϋπόθεση είναι, να γνωρίζουμε τα ζητήματα που μας αφορούν και να διαμορφώνουμε συλλογικά τις απόψεις μας, διεκδικώντας στα θεσμικά όργανα.
Επίσης προϋπόθεση είναι να συμμετέχουν σε αυτά άνθρωποι που δεσμεύονται να λειτουργήσουν σαν φορείς των απόψεων που έχουν διαμορφωθεί συλλογικά από τις τοπικές κοινωνίες.
Ζητώ την ψήφο σας, για να παλέψω και μέσα από τη Περιφέρεια, για την προώθηση μιας διαφορετικής αντίληψης που συνίσταται στα παρακάτω :
  • συμμετοχική δημοκρατία, διαφάνεια
  • ανατροπή, κοινωνική δικαιοσύνη
  • ανάπτυξη με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας, που θα την ελέγχει η κοινωνία, που θα σέβεται τη φύση και τη συνείδηση των ανθρώπων.
  • προτεραιότητα στη προστασία των φυσικών πόρων-αγαθών.
  • προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων.

Λεωνίδιο, 9.5.2014


*Η Ζαχαρούλα Σαρρή γεννήθηκε στο Λεωνίδιο Κυνουρίας, 
 εργάστηκε ως παιδίατρος 35 χρόνια στο ΕΣΥ,  παλεύοντας για ένα δημόσιο,
 δωρεάν και υψηλού επιπέδου σύστημα υγείας, ισότιμα προσβάσιμο σε όλους .